DE CE MERGEM LA BISERICĂ ?

Cuvinte duhovnicești Ianuarie 10, 2019

Odată un enoriaş a scris o scrisoare editorului unui ziar plângându-se că nu are nici un sens să mai meargă la biserică în fiecare duminică și sărbătoare.
„Am fost la biserică timp de 30 de ani” spunea el...şi în acest timp am auzit peste 5.000 de predici. Dar din toate acestea nu-mi amintesc nici una. Aşa că îmi pierd timpul iar preoții îşi risipesc predicile cu alții.”

Toate acestea au stârnit o întreagă controversă în rubrica „Scrisori către editor” spre deliciul editorului. Au trecut săptămâni până când cineva a scris acestuia: „Sunt căsătorit de 30 de ani. Soţia mea în acest timp a gătit peste 42.000 de meniuri, dintre care nu-mi amintesc întregul meniu pentru o singură masă. Dar ştiu un lucru: aceste meniuri m-au hrănit şi mi-au dat puterea de care aveam nevoie la muncă. Dacă soţia mea nu mi-ar fi dat să mănânc aş fi fost mort astăzi din punct de vedere fizic. Cu alte cuvinte dacă nu m-aş fi dus la biserică pentru a mă hrăni, aş fi fost mort astăzi din punct de vedere sufletesc!

Credinţa vede invizibilul, crede incredibilul şi primeşte imposibilul! Mulţumim lui Dumnezeu pentru hrăna noastră trupească şi sufletească!
Ieri este istorie. Mâine este un mister. Astăzi este un dar. De aceea, numim acest dar Prezent.

Atașamente: 
Image icon editedimage.png
Citește alte articole despre: Biserica de la Savinesti